Saxofoon laten repareren, het belang van een goede saxofoon reparateur

Helaas gaan veel saxofoon spelers op een slechte manier om met hun saxofoon. Een saxofoon is een complex instrument dat veel zorg en onderhoud nodig heeft. Studenten en zelfs gevorderde spelers kopen een saxofoon van een duur merk, maar vervolgens controleren ze hun instrument vrijwel nooit en onderhouden ze de saxofoon onvoldoende. Veel frustraties die die spelers ervaren met mondstukken en rieten, en zelfs met hun speeltechniek, zijn terug te voeren op de problemen met de fysieke conditie van een saxofoon. Onderhoud je saxofoon dus goed en en wacht niet te lang met het laten repareren van je saxofoon.

Moet je te veel je best doen? Laat je saxofoon repareren!

Meesterlijk saxofoonspel zou altijd gemakkelijk moeten zijn. Op het moment dat de speler te veel moeite moet doen om problemen met de saxofoon te compenseren, dan is het tijd om je saxofoon te laten repareren. Lekken zijn bijvoorbeeld een veelvoorkomend probleem waardoor de speler veel moeite moet doen om het juiste geluid uit zijn instrument te krijgen. Het is niet goed voor je saxofoonspel om voortdurend dingen aan te moeten passen, je bent op dat moment je instrument aan het dienen in plaats van de muziek. Vergeet niet dat het instrument er is voor jou en je muzikale visie en expressie! Vind hier de beste specialist voor je saxofoon reparatie in Baarn!

Saxofoon laten repareren bij problemen

Veel problemen bij een saxofoon kunnen worden toegeschreven aan een slechte afstelling van het instrument, vooral polsterhoogtes zijn van cruciaal belang voor de manier waarop je een saxofoon kunt bespelen. Een van de meest voorkomende klachten is bijvoorbeeld dat de hoge D, Eb, E en F vaak te scherp zijn. Natuurlijk zijn er dingen die de meeste goede spelers kunnen doen voor de juiste intonatie. De juiste instelling van de polsterhoogtes en goede regulatie kunnen je als speler bevrijden. Dit is een perfect voorbeeld van hoe je vrij gemakkelijk je instrument beter kunt laten spelen.

Investeer in het onderhoud en het laten repareren van je saxofoon

Je saxofoon technicus zien moet niet je eerste verdedigingslinie zijn. Wanneer je veel geld steekt in de aankoop van een saxofoon waar je van droomt, moet je ervoor zorgen dat je deze goed onderhoud. Je zult versteld staan ​​van het verschil. En als je zoveel geld in die prachtige vintage of nieuwe saxofoon stopt, zorg er dan voor dat je wat geld in het onderhoud en de reparatie van je instrument stopt, zodat je weet dat je alles uit je saxofoon haalt. Het is echt de beste investering die je kunt doen.

Laat je saxofoon regelmatig controleren

Als je die saxofoon van je dromen hebt, maak er dan een normale gewoonte van om je langs te gaan bij een saxofoon vakman. De meeste van hen zijn blij om een ​​snelle check-up te doen van je instrument, die slechts een paar minuten duurt. Het is vrij zeldzaam dat er niets aan een saxofoon te doen valt. Als je gewend raakt aan het spelen van een goed onderhouden instrument, wil je nooit meer iets anders. De beste reparateurs laten je zien wat ze doen, zodat je weet waar je op moet letten als er iets mis is.

Reparaties van saxofoons in noodsituaties

Een saxofoon laten repareren kan kostbaar zijn en het duurt vaak een tijdje voordat de reparatie klaar is. Het niet kunnen gebruiken van je instrument kan een probleem zijn en je hebt mogelijk niet altijd direct toegang tot een reparatiewinkel voor een noodreparatie. Alle saxofoon spelers weten wat het is om slechts enkele minuten voor een optreden een probleem met je saxofoon te hebben. Alle saxofoon spelers zouden dan ook in principe zelfstandig de volgende saxofoon reparaties moeten kunnen uitvoeren:

1. Problemen spelen in het lagere octaaf

Om deze problemen op te lossen, zorg je ervoor dat er ten minste een 1/16 “opening is tussen de post die zich uitstrekt van de body van de saxofoon en de klepring van de nekoctaaf. Als je je duim in de opening plaatst en de octaaftoets voorzichtig indrukt, kun je de opening aanpassen totdat je het probleem hebt opgelost. Een spatel kan je helpen om het polster in tempo vast te houden terwijl je hem aanpast, voor het geval je te ver duwt.

2. De vierde regel D heeft een ongewenste boventoon of speelt helemaal niet

Controleer of de nek octaafklep goed opent. Controleer als eerste de opening tussen de paal en de ring.

3. De noten tot de lage C spelen goed, maar de lage B-flat, B en C reageren niet

Controleer of het G-polster goed opengaat en zorg ervoor dat zowel de F- als de G-polsters sluiten wanneer de F-toets wordt ingedrukt terwijl je de G-hendel ingedrukt houdt. Stel de schroef boven de G-klepbeker in totdat deze goed werkt. Zorg ervoor dat je deze niet te vast aandraait.

5. G klinkt benauwd of reageert niet

Er zou wat verloren beweging moeten zijn bij het indrukken van de lage C- en B-toetsen voordat ze de G-aanraaktabs raken. Te veel beweging kan worden gecorrigeerd door de hendel enigszins te buigen.

6. Gebroken of ontbrekende nekcork

Sommige blauwe maskeringstape kan tijdelijk worden gebruikt om te zorgen dat het mondstuk precies past, waardoor je tijd hebt om je saxofoon mee te nemen voor reparaties.

7. Ontbrekende klepbeschermingsschroeven

Er kunnen kunststof draaibandjes worden gebruikt om de afscherming tijdelijk te beveiligen.

8. Gebroken of ontbrekende klepveer

Een paardenstaartelastiek op de sleutelarm kan worden gebruikt om een ​​klep open te houden. Vermijd andere elastiekjes, want deze kunnen grote schade aanrichten aan de afwerking van je saxofoon.

Conclusie

Onderhoud je saxofoon optimaal en laat je saxofoon op tijd repareren. Vind de beste reparateur in je regio, iemand die het instrument begrijpt en een idee heeft van wat het nodig heeft, en bouw een goede relatie op zodat je altijd een eerlijk advies krijgt als je je saxofoon laat repareren. Wij zijn de specialist voor je saxofoon reparatie in de omgeving van Baarn en omstreken!